Energiklasse 2020

Det er klogt at tænke fremtid, når du vælger din nye bolig. Future House bygger morgendagens huse, der er forberedt til selv de strengeste krav i Energiklasse 2020. Energiklassen er et udtryk for, hvor mange kilowatt-timer, du bruger til opvarmning, køling, ventilation og varmt brugsvand i din bolig. Kravene til bygningsklasse 2020 forventes at blive den nye standard for byggeri gældende fra 2020.

Tre aspekter af bæredygtigt byggeri

FUTURE HOUSE bygger
efter energiklasse 2020

I dag gælder kravene i energiklasse 2015 som standard for nybyg. Disse krav stammer fra bygningsreglementet 2015. Det betyder, at som minimum skal et nybygget en-familiehus følge de krav til energiforbrug, som er beskrevet i bygningsreglement 2015. Man vurderer boligens samlede energiforbrug. Ud over mindstekrav til isoleringstykkelser har man defineret mindstekrav til varmetab og luftskifte gennem husets klimaskærm (tag, ydervægge, fundament, vinduer og døre).

Det samlede energiforbrug i din bolig kommer fra opvarmning, ventilation, køling og varmt vand. Forbrug til fx tv, computer og husholdningsmaskiner er ikke med i energiforbruget i denne sammenhæng.

Spar 50 procent på energiforbruget

Future House bygger huse, der har et energiforbrug, der kun er godt halvt så stort som lavenergihuse i energiklasse 2015. Du kan altså spare næsten 50 procent på husets energiforbrug i forhold til de mindstekrav, der gælder i dag.

I energiklasse 2015 må et nybygget hus på 150 m2 ikke have et energibehov (energirammen), der overstiger 37 kWh/m2 pr. år. I energiklasse 2020 er kravene til energirammen skærpet til 20 kWh/m2 pr. år for alle nybyggede huse uanset størrelse. (kilde: Energitjenesten)

Den rette energimærkning kan spare dig for mange kroner

Energimærke A++ sikrer en uhørt billig varmeregning

I dag skal alle nybyggede boliger samt boliger der sættes til salg, have en særlig energimærkning. Energimærkningen kender vi i forvejen fra køleskabe, vaskemaskiner m.m. Skalaen går fra A til G – hvor A er lavt  energiforbrug – G er højt. Med mærkningen følger også et dokument, der fortæller om boligens energiforbrug og viser, hvor energieffektivt den er.

En god energimærkning indikerer, at boligen er billig at varme op og holder på varmen. Og det har positiv indflydelse på prisen, hvis huset skal sælges en dag.  Alle huse bygget af Future House er energimærket A++.

Med et Future House får du altså et fremtidssikret hus med lavest muligt energiforbrug.