Hvordan bygger vi bæredygtigt?

Solafskærming i et Future House

Future House bygger bæredygtigt for  at give vores kunder mest muligt for pengene, uden at skade miljøet og forholdene for fremtidige generationer.

For at dette kan lade sig gøre, følger vi nedenstående principper, når vi bygger. Sådan sikrer vi dig, ikke blot et bæredygtigt byggeri, men også et hus i høj kvalitet, som er behageligt at bo i.

Miljørigtige materialer

Vi gør alt for at leve op til vores ansvar ved at vælge materialer, som har en meget lang levetid, og som kan genanvendes den dag, materialet skal bortskaffes. Det gælder fx muligheden for at bruge spansk naturskifer til ydervægge. Skiferen kan holde mindst 100 år – og bruges igen bagefter! Eller det gælder muligheden for at få et bambusgulv, som både er ekstrem slidstærk, smukt – og som CE-produceres under kontrollerede former og med en vækstperiode på kun 4-6 år. Bambusskove kan derfor reetableres hurtigere end andre træarter, og bambus optager mere CO2 i deres forholdsvis korte levetid.

Montering af køkkenbordplade i et Future House

Lavt energiforbrug
ved opførelse og i drift

Future House bygger lavenergihuse, der lever op til de forventede krav i den kommende energiklasse 2020. Vores byggekoncept sikrer os et meget lavt energiforbrug under opførelsen af bygningen, og ikke mindst sikrer det et ekstremt lavt energiforbrug samt vedligehold i hele bygningens levetid. De skrappe krav i energiklasse 2020 kan overholdes ved en kombination af fx energivenlig opvarmning, god isolering, materialevalg af høj kvalitet og brug af sollys.

Flere m2 for pengene

Future House har udviklet en unik byggemetode, som betyder, at et hus med træbeklædning kun har behov for ydervægge, der er på 32,5 cm i tykkelsen.  Det er hele 20 cm mindre end en ydervæg isoleret med mineraluld og med samme isoleringsværdi. Future House særlige vægisolering er altså næsten dobbelt så effektiv som den velkendte mineraluld. Og det betyder, at du får mere plads i huset for pengene. Normalt opgøres størrelsen på et hus i brutto-m2, men det er netto-arealet – altså det reelle gulvareal, der er den plads, du har til rådighed inde i huset. Og netto-arealet er større i et Future House.

Har du fx et hus på 160 m2, vil det give et nettoareal på 143,1 m2, hvis det er bygget af Future House. Er huset i stedet isoleret med mineraluld, vil nettoarealet kun være 132,7 m2.

I eksemplet her får du hele 10,4 m2 ekstra plads ved at bruge Future House. Det er nok til fx et ekstra børneværelse eller et stort badeværelse.

Solpaneler

Miljø- og fremtidssikrede tilvalgsmuligheder

Ved tilvalg af et solcelleanlæg kan vi via solen tilføre huset alt den energi som anvendes til opvarmning og drift og få et overskud som eksempelvis kan anvendes til at transportere dig dagligt i en elbil. Det kaldes et Plus energihus.

Ved tilvalg af regnvandopsamling, hvor regnvand anvendes til toiletskyl, tøjvask, havevanding mm er vi med til at skåne vores grundvandsreserver og er derfor med til at sikre fremtidige generationer rent drikkevand. Nedenfor er et billede af en regnvandsopsamler og klikker du på dette link til regnvandsopsamling kan du se princippet for et sådant anlæg.

regnvandsopsamling til et plusenergihus fra Future House