Nybyg af hus – gode råd

At bygge nyt hus er ikke alene en stor beslutning – det er også kompromissets kunst. Så snart beslutningen om nybyg er taget, melder sig et hav af spørgsmål, som man skal tage stilling til og ønsker, man skal afbalancere.

Det kan være en uoverskuelig jungle at vælge, hvad man skal bygge – og ikke mindst med hvilket byggefirma. Nettet er fyldt med gode tilbud og grumme skrækhistorier, og der er næppe to byggeprojekter, der forløber ens. Men her er alligevel et par tommelfingerregler, før I kaster jer ud i nybyg.

Nybyg af et Future House. her får du gode råd.

Et par gode råd
til overvejelsesfasen

  • Kend jeres budget: Få styr på hvor mange penge I har at bygge for, før I kaster jer ud på markedet af byggefirmaer Det gør sagen meget mere konkret for jer selv. Begynder I med at søge drømmehuset, kan I hurtigt ende med at måtte gå på kompromis med jeres drømme eller I kan risikere at ende med et nybyg, som er dyrere end I egentligt har råd til.
  • Kend jeres værdier: Hvad er de væsentlige værdier for jer, når I skal bygge nyt hus? Skal det være så billigt som muligt? Eller så stort som muligt? Vil I selv have indflydelse på arkitektur og byggeri, eller vil I hellere have et standard typehus? Skal jeres hus holde sin værdi på sigt? Lægger I vægt på et godt miljø og et sundt indeklima? Er det vigtigt med et ekstra badeværelse? Har I allerede en byggegrund, så tjek om der er en lokalplan med særlige retningslinjer for jeres område.
  • Kend jeres prioriteringer: Opstil to prioriteringslister. En med krav til jeres nybyg. Og en med ønsker til jeres nye hus. “Need to have” og “nice to have”. Ikke alt kan lade sig gøre, så jeres krav er der, hvor I ikke går på kompromis. Med en gennemarbejdet kravsliste indsnævrer I kredsen af byggefirmaer. Kan typehusene opfylde jeres krav? Og til hvilken pris? Ofte kan det være dyrt her at ændre på tegninger eller materialevalg. Når I har fundet de byggefirmaer, der kan honorere jeres krav, så se på hvor mange af jeres ønsker de kan opfylde indenfor budgettet.
  • Kend jeres byggefirma: Kataloger og hjemmesider kan give mange gode oplysninger, men de er også taknemmelige. Før du skriver under på en byggekontrakt, så sørg for at få afstemt ønsker og forventninger med sælger.  Spørg ind til materialer og kvalitetskrav, så I er enige om, hvordan det færdige hus skal tage sig ud. Og kom ud og se, både færdige, beboede huse fra byggefirmaet og også gerne huse under opførsel.

Vi håber at vores umiddelbare råd om nybyg har hjulpet jer og I er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for råd eller vejledning til jeres proces med at bygge nyt hus.